קינואה, ירקות צלויים ועשבי תיבול
מצרכים קינואה מוכנה קוביות של חציל, בטטה, בצל, פלפל חריף, כרובית, זוקיני, ברוקולי, בצל סגול, ראש שום לא מקולף, פטריות(לא חובה את כל הירקות) פטרוזיליה , נענע , סלרי , כוסברה מלח , פלפל מעט עשבי תיבול יבשים: אורגנו, תימין, רוזמרין מיץ מ-2 לימונים שמן זית אופן הכנה לזלוף על הירקות שמן זית, לפזר עשבי תיבול ולצלות את הירקות בתנור שחומם ל-200 מעלות עד שנעשים רכים וצלויים לקצוץ נענע, סלרי, פטרוזיליה וכוסברה, להוסיף לקערת הקינואה, להוסיף ירקות צלויים ולתבל במלח פלפל ולימון |
קציצות קינואה, ברוקולי וכרישה "מטוגנות" בתנור
מצרכים כוס קינואה מוכנה י1 כרישה מאודה ומעוכה פרחי ברוקולי מאודים ומעוכים י1 חלמון י2 כפות פירורי לחם מלח , פלפל אופן הכנה .לערבב את כל המצרכים , ליצור קציצות ולהניחם על נייר אפייה משומן קלות .לאפות בחום 200 מעלות למשך 15 דקות ולהפוך, להוציא מהתנור כשמזהיבות הכנת הקינואה: לשפוך לסיר מים רותחים כוס קינואה ולבשל כ-10 דקות (קינואה אדומה 15- 20 דקות) |
כרובית ברוטב חרדל
מצרכים כרובית שלמה כף חרדל דיז'ון י6-7 כפות שמן זית חצי כפית שום גבישי מלח פלפל שחור גרוס דק כף שומשום אופן הכנה לבשל את הכרובית במים עד שכמעט רכה (חצי בישול). להניח על נייר אפייה לערבב בקערה שמן,חרדל,מלח,פלפל,שום גבישי ולמרוח בעזרת מברשת בין הפרחים, לפזר שומשום ולהכניס לתנור שחומם ל200 מעלות עד שהכרובית צלויה |
אופן הכנה במעבד מזון לשים שום, פלפל חריף, נענע, בזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה, מלח, פלפל, לימון, רוזמרין, שמן זית לחמם תנור 200 מעלות. לצקת את הרוטב על הירקות ולערבב להוסיף 1 כוס מים (חד פעמי) ולכסות בנייר כסף לאפות עד שהירקות רכים (לפחות שעה).י להוציא ולפזר מלח גס |
ירקות שורש ברוטב ירוק
מצרכים בטטות חתוכות לאורך תפו"א זעירים שורש סלרי קלוף וחצוי גזרים קלופים וחצויים לאורך בצלים קלופים שום שלם חצוי לרוחב ארטישוק ירושלמי קלוף דלעת ערמונים חתוכה לרוטב י5 שיני שום קלופות י1 פלפל ירוק חריף חצי צרור נענע חצי צרור כוסברה חצי צרור פטרוזיליה חצי צרור בזיליקום מעט רוזמרין רבע כוס שמן זית מיץ מלימון מלח פלפל מלח גס בהגשה |

קינואה שעועית ירוקה ,ברוקולי ופטריות
מצרכים
קינואה מבושלת
שעועית ירוקה וברוקולי מאודים
פטריות מטוגנות במעט שמן זית ועשבי תיבול
מלח גס ופלפל שחור
אופן ההכנה
במחבת מטגנים במעט שמן זית שום חתוך ומוסיפים עשבי תיבול
מערבבים את כל המצרכים יחד
מצרכים
קינואה מבושלת
שעועית ירוקה וברוקולי מאודים
פטריות מטוגנות במעט שמן זית ועשבי תיבול
מלח גס ופלפל שחור
אופן ההכנה
במחבת מטגנים במעט שמן זית שום חתוך ומוסיפים עשבי תיבול
מערבבים את כל המצרכים יחד

טפיוקה
מצרכים
כוס טפיוקה
סוכר לפי הטעם
שתי פחיות קרם קוקוס
פירות העונה
אופן ההכנה
לבשל סוכר וקרם קוקוס ולערבב עד שהסוכר נמס
להוסיף טפיוקה לסיר מים רותחים, לערבב מידי פעם עד שהגרגירים הופכים לשקופים,
.מסננים ושוטפים מתחת לברז
מחלקים לקעריות, שופכים את קרם הקוקוס מעל הטפיוקה ומפזרים פירות חתוכים
ניתן להגיש חם/קר
מצרכים
כוס טפיוקה
סוכר לפי הטעם
שתי פחיות קרם קוקוס
פירות העונה
אופן ההכנה
לבשל סוכר וקרם קוקוס ולערבב עד שהסוכר נמס
להוסיף טפיוקה לסיר מים רותחים, לערבב מידי פעם עד שהגרגירים הופכים לשקופים,
.מסננים ושוטפים מתחת לברז
מחלקים לקעריות, שופכים את קרם הקוקוס מעל הטפיוקה ומפזרים פירות חתוכים
ניתן להגיש חם/קר
סלט עדשים שחורות ובטטה
:מצרכים י 1-2 כוסות עדשים שחורות י 2-3 בטטות חתוכות לקוביות קטנות מיץ מ-2 לימונים מלח פלפל שחור י 2 כפות שמן זית פטרוזיליה קצוצה (כוסברה קצוצה (לא חובה :אופן ההכנה .(לבשל את העדשים במים במשך 15-20 דקות (עד ריכוך לפי טעמך .לסנן ולקרר .לאדות את קוביות הבטטה \ לאפות בתנור עם מעט שמן זית עד ריכוך לתבל ולערבב את כל החומרים בזהירות בהגשה ניתן להוסיף מעט טחינה מוכנה \ קוביות פטה \ אגוזים קצוצים \ בצל סגול |
סלט כרוביות וחמוציות
מצרכים כרובית טרייה חופן חמוציות לרוטב י 2 לימונים י 3 כפות סויה י 1 כפית שמן שומשום י 3 כפות סוכר חום י 3 כפות שמן זית י 2 כפות חומץ אופן ההכנה .לפרק כרובית לפרחים קטנים \ לפרוס על דיסקית פריסה .לערבב את חומרי הרוטב בצנצנת ,לשפוך על הכרובית ולערבב .לשפר טעמים עד לטעם הרצוי .להוסיף חמוציות ולהשהות לספיגת טעמים ניתן להוסיף: שומשום קלוי,עירית קצוצה,אגוזים קצוצים |
קציצות בטטה עדשים ובורגול
:מצרכים י 2-3 בטטות קלופות וחתוכות גס כוס עדשים כתומות כוס בורגול י 2-3 כפות טחינה גולמית מלח פלפל מעט כמון :אופן הכנה .לבשל בהרבה מים את הבטטות והעדשים עד ריכוך .לסנן היטב. להשרות את הבורגול במים רותחים 30 דקות (לשטוף ולסנן היטב. לערבב את כל המצרכים יחד (בידיים .ליצור קציצות ולהניח על נייר אפייה משומן קלות (לאפות בחום 200 מעלות עד שמזהיב (בערך 20 דקות .להפוך לעוד 5-10 דקות |
סינייה" ירקות"
:מצרכים ירקות לפי בחירתכם חתוכים גס : כרשה,בצל,עגבניה,בטטות,זוקיני,כרובית,שום ,פטריות י5-6 כפות שמן זית מלח פלפל :להכנת הטחינה כוס טחינה גולמית חופן פטרוזיליה קצוצה מיץ לימון י 2-3 שיני שום מים קרים מלח פלפל :אופן הכנה .לערבב בתבנית את הירקות עם שמן זית מלח ופלפל .להוסיף חצי כוס מים ולכסות בנייר כסף .(לאפות בחום 200 מעלות עד שהירקות מוכנים (בערך שעה וחצי) לשפוך את הטחינה המוכנה מעל הירקות הצלויים ולהכניס לתנור ללא מכסה ל10 דקות נוספות |